onsdag 9 november 2011

Brunch


Jag har ju aldrig varit känd som någon fantastisk kock. Men jag och Tobias har gjort ett avtal att vi, de dagar vi är tillsammans (nästan alla), ska äta åtminstone ett ordentligt mål mat om dagen.

Nu vet jag inte om det är så jävla ordentligt, men vår personliga favorit blev ju direkt vår superfrukost som oftast blir brunch.

Två stekta tomathalvor var, två stekta ägg på bröd stekt i panna, ibland stekta championjoner och alltid någon typ av grönsak eller frukt, t.ex. avokado, mango, kiwi eller clementiner. Framför allt är allting stekt i väldigt, väldigt, väldigt mycket smör. Tänk typ 70 gram för båda två. Eller kanske lite mer.
Vi börjar med tomathalvorna, inte på högsta värme men hög. Alternativt championjonerna samtidigt. Sedan brödskivorna. Vänd de snabbt så absorberar de smöret på båda sidor. Stek på hög värme i någon minut. Sedan äggen. Smör ner i pannan mellan varje etapp...

YUUUUUUUMMY!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar